Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-09@08:49:01 GMT

۶۰ درصد مراکز نیکوکاری در مساجد و محلات است

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۲۶۴۸

۶۰ درصد مراکز نیکوکاری در مساجد و محلات است

دستاری با بیان اینکه ۳ هزار و ۷۰۰ مرکز نیکوکار در کشور وجود دارد گفت: ۶۰ درصد مراکز نیکوکاری در مساجد و محلات که به صورت داوطلبانه در راه خیر و احسان فعالیت می کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، مسجد می شود محل خیر و احسان برای نیازمندان محله، بازار می شود منشاء خیر برای مستمندان، دانشگاه می شود مسیر همدلی برای یاری دانشجوها تمام این خیر ها را می توان در مراکز نیکوکاری یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمیته امداد امام خمینی (ره) با استفاده از ظرفیت مردمی مراکز نیکوکاری در خیلی از جاها راه اندازی کرده است که بدست مردم اداره می شود و با شناسایی نیازمندان کمک های لازم اعطا می شود.

 

در همین ارتباط، با «بهمن دستاری»، مدیر کل هماهنگی شبکه‌های مردمی و مؤسسات عام المنفعه کمیته امداد به گفتگو پرداختیم که در زیر می خوانید:

 

درباره  جزییات مراکز نیکوکاری توضیحاتی را ارایه دهید؟

مراکز نیکوکاری در بخش های مختلف با رویکرد محله محور و مسجد محور، صنف محور، دانشگاه محور و در مدارس علمیه حوزه خواهران فعال است. انجام یکی از وظایف اسناسنامه هماهنگی تشکل های مردمی است که با استفاده از ظرفیت مردمی تبادل تجربه میان کمیته امداد و نهاد های حمایتی صورت گیرد.

هیات عامل مراکز نیکوکاری به صورت داوطلب حضور دارند و مستقل اداره می شود. تشکیلات سازمان یافته نیست، تشکل مردم نهاد است که یک شبکه نیکوکاری تشکیل شده است.

هر مرکز در درون خود مثل یک شبکه نیکوکاری فعالیت می کند. به صورت یک شبکه اجتماعی در راه خیر و احسان فعال هستند و هر مرکز برای نمونه در دانشگاه، مدرسه، اداره، مسجد و حتی رسانه  ابتدا در محدوده خود نیازمندان و خیرین را شناسایی و کمک های لازم صورت می گیرد.

همچنین برخی از مدارس حوزه علمیه و دانشگاه ها معین مراکز دیگر می شوند یا محلات برخودار معین محلات کم برخوردار می شوند. یعنی ابتدا نیازهای محدوده خود را شناسایی و کمک می کنند و مازاد آن را در مناطق دیگر توزیع می کند. مراکز نیکوکاری میزان نیازها را  در همه جا مشخص کرده اند، و از توانمندی جامعه به صورت عادلانه در مسیر خیر استفاده می شود.

اولویت مراکز نیز مجموعه داخلی است برای نمونه در دانشگاه ها ابتدا اولویت کمک به دانشجو نیازمند آن دانشگاه است، سپس مازاد را به دیگر مناطق می دهند.

کمک ها صرفا نقدی و مالی نیست. برای نمونه ما مرکز نیکوکاری رسانه داریم، اهالی رسانه با انتشار اخبار و اطلاع رسانی در این مسیر یاری می رسانند. معلم با تدریس رایگان این انفاق را می کند. پزشک ویزیت رایگان می گیرد. هر کسی با هر توانمندی که دارد به این مراکز کمک می کنند.

در مراکز نیکوکاری موازی کاری اتفاق نمی افتد، توسط هیات عامل ها نیازها تعیین و مشخص شده است که برای کدام منطقه است. یک سیستم نیرومند در اختیار مراکز است.

نقش کمیته امداد چیست؟

کمیته امداد امام خمینی (ره) پشتیبان کننده وحمایت کننده از این مراکز  است که فعالیت های آن توسط مردم صورت می گیرد.

 

چه تعداد مراکز نیکوکاری در کشور وجود دارد؟

تعداد سه هزار و700 مرکز داریم و پیش بینی ما این است که به هفت هزار مرکز نیز برسانیم اما شیوع ویروس کرونا ممکن است کمی این پیش بینی را تغییر دهد و با وقفه پیش رویم. چون به دلیل شیوع این بیماری و رعایت فاصله اجتماعی نمی توانیم تشکل ها را جمع کنیم.

 

این مراکز به چه میزان در مساجد فعال هستند؟

 

60 درصد از مراکز نیکوکاری در مساجد و محلات فعال هستند.

برای توسعه مراکز نیکوکاری، سایت «سخا» که سایتی برای خیر و احسان  است توسط کمیته امدا راه اندازی شده است. در این سایت نیازها شناسایی شده و ظرفیت های که در بخش های مختلف وجود دارد مشخص شده است.

 

در سال گذشته توسط این مراکز به چه میزان کمک جمع آوری شد؟

بیش از هزار و 100 میلیارد به صورت نقدی و غیرنقدی کمک به نیازمندان شد.

 

کرونا در فعالیت و کمک این مراکز تاثیر گذاشته است؟

مقام معظم رهبری به همدلی مومنانه تاکید کرده اند.در چنین ایام و بحران مردم فعالتر هستند و کارهای بسیار ارزشمندی صورت گرفته است. اقلام بهداشتی، بسته های معیشتی، تولید ماسک، توزیع مواد شوینده از طریق مردم و مراکز نیکوکاری انجام گرفت.

تمام دستگاه های حمایتی فعال بودند و کمک های ویژه ای سپاه و بسیج کرده است. باید تاکید کنم حضور در مراکز نیکوکاری کاملا داوطلبانه است و مردم خود فعال هستند. مساجد و دانشگاه و صنوف که خود مکان دارند و دیگر نیاز به هزینه های جانبی نیست و از این ظرفیت در راه خیر و احسان استفاده می کنند.

 

پایان پیام/260

منبع: شبستان

کلیدواژه: دستاری مراکز نیکوکاری مساجد مراکز نیکوکاری کمیته امداد امام خمینی ره مراکز نیکوکاری کمیته امداد خیر و احسان فعال هستند کمک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۲۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف نوری شامگاه سه شنبه در جلسه شورای عالی معادن با اشاره به سهم معدن در تولید ناخالص داخلی اظهار کرد: سهم ما از تولید ناخالص داخلی حدود سه درصد است.

وی با اظهار اینکه اگر با روند کنونی پیش برویم حدود ۲۵ سال دیگر به سهم ۱۰ درصد نخواهیم رسید، افزود: واگذاری معادن باید واقع بینانه صورت گیرد و کشف معدن، بهره برداری و فراوری باید منطقی و دقیق صورت گیرد.

وی گفت: سهم معدن در تولید ناخالص ملی حدود شش درصد است در حالی در کشور ۱۱ هزار واحد معدنی وجود دارد که بزرگترین معادن در دست شرکت‌های دولتی است.

استاندار مازندران یادآور شد: باید طبق اصل ۴۴ قانون اساسی و طبق سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری باید بخش دولتی به مردم واگذار شود در حالی که ۹۰ درصد مجوزهای صادره مربوط به شرکت‌های کوچک است.

نوری گفت: ۹۰ درصد برداشت معدنی توسط شرکت‌های خصولتی صورت می‌گیرد از این رو برای حکمرانی شایسته نیازمند آن هستیم که سند مبتنی بر نقشه راه در حوزه معدنی ترسیم کنیم.

وی افزود: بسته‌های سرمایه گذاری، پیوست‌های فرهنگی و زیست محیطی در نقشه راه معادن باید مشخص شود در عین حال باید معادن دوستدار محیط زیست داشته باشیم.

وی بر لزوم مدیریت آلاینده‌های معدنی تاکید و اظهار کرد: از نظر فرهنگی باید نسبت به توانمندی سازی مردم حاشیه معادن اقدام کنیم و زنجیره ارزش معدنی را فعال کنیم.

کد خبر 6099885

دیگر خبرها

  • پیشرفت شبکه ملی اطلاعات به ۶۰ درصد رسید
  • ۸۴ درصد پهپادهای کشاورزی در داخل تولید می‌شوند
  • تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران
  • فعالیت اورژانس اجتماعی در ۵ شهرستان زنجان
  • ۶۰ درصد صندلی‌های دور دوم مجلس به صورت الکترونیک انتخاب می‌شود
  • رشد ۲۸ درصدی کمک‌های مردمی به مراکز نیکوکاری
  • طرح محلات ارتقادهنده سلامت در خراسان جنوبی اجرا می‌شود
  • کمک ۱۱ هزار میلیارد تومانی مردم به مراکز نیکوکاری در سال گذشته
  • جشنواره الگوهای برتر مشاوره مراکز فنی و حرفه‌ای بوشهر برگزار شد
  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد